Mad fotografering

Vi har alle prøvet det. Det dufter godt, det smager fantastisk og retten er kunst på en tallerken. Man finder sit kamera, men lige meget hvad, så er det svært at fange det perfekte billede af sin mad. I stedet for, så dropper man fotograferingen, og følgerne på Instragram, Facebook og andre sociale medier, må endnu engang undvære synet af mad indkapslet i dine artistiske evner. Men, at tage et billede af sin mad er ikke så svært, som du tror. Et par enkle tips og tricks, og dine billeder vil opnå likes, kommentarer og delinger, som aldrig før.

Det vigtigste ved at tage flotte og indbydende madbilleder er, at man nærmest skal kunne lugte og smage maden, når man kigger på billedet. Derudover er det vigtigt, at fokusere linsen på det punkt, som skal tage opmærksomheden, og dér, hvor øjnene naturligt vil fokusere. Det er den del af maden som sælger, og den del du vil vise dit publikum.

Hvis man f.eks. vælger et billede af en gourmet burger, så er det vigtigt, at gøre sig umage med burgeren. Kødet skal se saftigt og varmt ud, salaten skal være helt frisk og sprød og bollen være luftig og gylden. Efterfølgende, er det vigtigt ikke, at overforbruge værktøjer til redigering af blandt andet farve på billedet. Det giver nemlig integritet, hvis alt ser naturligt ud.

Et andet tip er motion på billedet. Det kan f.eks. være en hånd, som holder burgeren, pommes frites på vej til sin dip eller en kniv lige i hjertet af bøffen. Styling af billedet er også essentielt for succes. Det kan være kniv og gaffel, urter, grøntsager osv. Det handler om at være kreativ. Styling fungerer nemlig sådan, at det hjælper med at gribe opmærksomheden fra seeren. Så sørg for at style dit billede, når du finder kameraet frem. Alt hvad kan få seeren til at bruge ekstra tid på netop dit billede. For hvis du gør det, så får følgeren eller seeren den følelse, som dú, vil have de skal få. Hvis vi bruger eksemplet med burgeren, så er følelsen af sult og en lyst til at spise den, følelsen du skal fokusere på. Hvis ikke du selv har den følelse, når du ser på billedet. Så får dit publikum det heller ikke.

Sidst men ikke mindst, så er det selvfølgelig vigtigt at anvende lys. Lyset kan fanges fra uendelige vinkler, hvis du som fotograf er kreativ nok. Det vigtigste er dog, at man bruger nok lys, så folk kan se dit billedet klart og tydeligt. Det kan være noget, så simpelt, som at stille sig ved et vindue. Med disse få tips og tricks, så er du klar til at tage kreative og kvalitets sikre billeder, af dit næste måltid.